Wiet Drogen

Hoe moet je wiet drogen?

Wiet drogen is de laatste stap van het kweken voordat je de wiet kunt roken. Vaak drogen mensen het zo snel mogelijk zodat ze het snel op kunnen roken. Veel mensen weten echter niet dat drogen een van de belangrijkste stappen is voor de uiteindelijke smaak van de wiet. Maar wat is dan nou de beste manier van drogen?

De meningen daarover verschillen. Toch is bijna iedereen het erover eens dat wiet langzaam gedroogd moet worden. Het hoeft niet super langzaam, maar het beste is gewoon op een droge donkere plek, zoals in een kast. Donker, omdat zonlicht thc, de werkzame stof in Cannabis, afbreekt. Laat de toppen 1 tot 2 weken liggen en draai ze dagelijks om. Het beste is nog om ze op een netje of aan een draad te hangen, ondersteboven. Zorg wel dat ze genoeg ruimte hebben en niet in een stapeltje op elkaar. Op die manier kan het vocht uiteraard niet goed uit de toppen verdampen.

Je weet dat de toppen echt droog zijn zodra je de takjes makkelijk kunt breken, en niet meer kunt buigen. Maar ben ik nu klaar met het hele proces? Je kunt de toppen gewoon oproken, maar voor een optimale smaak kan je ze beter eerst curen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>