Verschillende formaten Bongs en Bowls: hoe werkt het?

Ben je enigszins bekend met bongs? Als je wel eens een bong op internet hebt gekocht, dan heb je vast wel eens termen als “SG14″ en “SG19F” zien staan. Waar staan deze afkortingen voor, en welke is het beste? In dit artikel leggen we je uit welke verschillende formaten bongs, bowls en downstems er zijn en welke het meest geschikt zijn voor jouw manier van roken.

Zoals we hierboven al hebben verklapt zijn SG14 en SG19 afkortingen die het formaat van een bong-aansluiting aanduiden. SG14 staat voor “standard grinding” 14,5 millimeter, en betekent dat jouw bong geschikt is voor bowls die ook een zogenaamde standaard grinding van 14,5mm hebben.

Waarom standard grinding?

Er zijn tegenwoordig tientallen, zo niet honderden bong fabrikanten van over heel de wereld actief op de markt. Als er geen standaard maten zouden zijn, zou je voor iedere bong die je koopt een nieuwe bowl, downstem, pre-cooler etc. moeten kopen. Dankzij de “standard grinding” formaten van onder andere 10mm, 14mm, 18mm en 24mm kun je eenvoudig allerlei verschillende bongs en accessoires met elkaar verbinden. Super handig!

Wil je meer lezen over de verschillende formaten van bongs? Bekijk dan deze uitgebreide bong formaten uitleg.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>