Soorten ( Indica / Sativa )

Er zijn veel verschillende soorten wiet. Haze, kush, skunk, allemaal hebben ze hun eigen oorsprong en genetica.

Cannabis is in 3 soorten te onderscheiden: indica, sativa en ruderalis. De meeste soorten tegenwoordig zijn echter kruisingen en lang geen pure indica of sativa meer.

Indica

Indica cannabis soorten komen uit India, het Midden-Oosten en delen van Azië. Het zijn over het algemeen wat kleinere planten, geven een echte “body-stone” en hebben een redelijk korte bloeitijd. Indica’s hebben korte, brede vingers die elkaar overlappen.

Sativa

Sativa wiet soorten komen uit gebieden als de Cariben, Hawaii, Zuid-Amerika en Afrika. Sativa’s zijn vaak grote planten met lange, dunne vingers die elkaar niet overlappen. Ze kunnen groter dan twee meter worden. Sativa’s geven vaak een wat meer “Head-high”, waarvan je dus niet zo knock-out stoned word, maar lekker actief high. Bladeren van sativa’s zijn lang en smal, en er zit aardig wat ruimte tussen de vingers.

Ruderalis

Ruderalis is een aparte soort cannabis. Het is een klein blijvende soort uit Oost-Europa en Rusland, en bevat weinig thc. Het aparte aan ruderalis is dat ze vaak vanzelf bloeien, en daarmee is ruderalis ook de basis van alle autoflowers. Dat betekent overigens niet dat autoflowers per definitie weinig thc bevatten, want dat is zeker niet zo. Tot voor enkele jaren geleden was het wel vaker zo dat autoflowers een stuk slechter waren dan “gewone” wiet, maar door de jaren heen is er zo veel gekruisd dat autoflowers nu niet meer onder doen aan hun gewone zusjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>