Het buitenkweekseizoen is begonnen! Wat nu?

Aan het weer is het nog niet echt te zien, maar het buitenkweekseizoen is weer begonnen! Hoe ga je nou precies van start, en wat heb je allemaal nodig om zelf een buitenkweek op te zetten?

1. De juiste wietzaadjes

Lighthouse Seeds wietzaadjesDe basis van iedere cannabiskweek ligt bij de juiste zaden. Hoewel je ook uit stekjes kunt kweken, geven veel buitenkwekers de voorkeur aan zaadplanten. Het is belangrijk om te beginnen met goede zaden, want als je eenmaal begint met slechte zaden zul je nooit een goed resultaat kunnen bereiken. En daarnaast is het simpelweg zonde van je tijd om voor plantjes te zorgen die toch nooit veel gaan bereiken.

Bij Apollyon hebben ze de beste wietzaadjes voor een buitenkweek voor je geselecteerd. Goede genetica is het halve werk!

2. Een goede plek

Zodra je de juiste wietzaadjes in huis hebt gehaald, is het tijd om een goede plek te kiezen voor jouw plantjes. Het belangrijkste is dat jouw plantjes zo veel mogelijk direct zonlicht krijgen. Daarnaast is de grond ook van grote invloed op het resultaat. Gewone potgrond is over het algemeen prima voor een buitenkweek zonder al te veel poespas.

3. Geef ze genoeg liefde!

Hoewel wietplanten eigenlijk maar heel weinig zorg nodig hebben, is het verstandig om op te letten of alles helemaal goed gaat. Geef je plant niet meer aandacht (en water) dan nodig. Een handige vuistregel voor wietkwekers: beter te weinig dan te veel. Let wel op of de vorm en kleur van de bladeren een beetje blijven kloppen. Zie je iets geks? Kijk dan eens op de pagina bladproblemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>