Grond / Medium

Bij cannabis verschilt het per soort aanzienlijk welke soort grond de plant nodig heeft. Dat komt vooral door het verschil in bloeitijd en afkomst. Planten in Marokko zijn een heel andere soort grond gewend dan planten in Jamaica.  Ook voor cannabis geldt echter dat ze van een luchtige grond houden. Voor cannabis zijn al veel soorten grond samengesteld die verkrijgbaar zijn in de growshop en op internet, maar je kunt ook zelf grond samenstellen. Een goed mengsel is perliet, vermiculiet of hydrokorrels gemengd met gewone potgrond. Wij raden de Lightmix van Plagron aan voor cannabis, aangezien deze grond goed is samengesteld en niet te veel voedingsstoffen bevat. Dat betekent dus dat je rustig kunt zaaien in deze grond, en zelf makkelijk kunt bepalen wat voor voeding en additieven je erbij doet. Als je je liever niet wilt wagen aan sterke voeding die je zelf moet verdunnen, kun je ook buffertabs gebruiken. Deze zorgen ervoor dat je plant genoeg voeding krijgt, zonder zelf bij te voeden. Deze tablets hebben een langzame afgifte en gaan dus lang mee.

Je kunt uiteraard prima planten kweken met gewone potgrond of tuinaarde van het tuincentrum. Dit is dan ook aan te raden voor beginners. Het is wel nodig om je planten te voorzien van goede voeding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>