Wiet Curen

Cannabis Curen

Wat is wiet curen en hoe werkt het?

Het curen van wiet is in principe hetzelfde als rijpen. De bedoeling van curen is dat je na het drogen bepaalde stoffen in de plant om laat zetten in glucose, waardoor de smaak een stuk beter wordt.

Om te beginnen met je curen van je pasgedroogde wiet heb je een weckpot nodig. Daar doe je de gedroogde toppen in (niet te veel in één pot) en de eerste 2 weken laat je ze dagelijks even luchten. De weken daarna kan je de potten ook beter nog af en toe even open zetten zodat er wat lucht bij kan. Het is wel belangrijk dat de weckpotten in het donker staan. Hoe langer ze staan, hoe beter de wiet zal zijn. De meeste mensen die hun wiet echt curen doen het vaak zo’n 3 maanden.

Onderschat het curen niet! Veel kwekers steken de hele kweek al hun energie in hun plantjes en dan na het knippen denkt men dat er niks meer hoeft te gebeuren. Voor het eindproduct is het curen van de wiet een van de belangrijkste stappen! Sla het curen dus nooit over als je een heerlijk zoet wietje wil hebben die je nooit zult vergeten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>