Wietzaden Ontkiemen

Hoe moet je wietzaden ontkiemen?

Het ontkiemen van je zaadjes is de eerste stap in het kweekproces. Hoewel het een erg simpele stap is, gaan veel mensen hier de fout in waardoor ze hun zaadjes verliezen.

Er zijn verschillende manieren om je zaadjes op een goede manier te laten ontkiemen. Veel kwekers doen de zaadjes de eerste 24 uur simpelweg in een glas water op een donkere plek. Je kunt ze hierin laten liggen tot ze uitkomen, maar dat is niet echt aan te raden. Mocht je dit wel willen doen, ververs dan wel het water dagelijks, om schimmel en dergelijke te voorkomen.

Een andere manier van ontkiemen is door je zaden tussen vochtige watjes of wc-papier te leggen. Zorg dat de watjes goed vochtig blijven (niet kletsnat) en je zaadjes zullen binnen enkele dagen ontkiemen.

Wanneer kan mijn zaadje de grond in?

Dat kan in principe direct. Je hoeft zaadjes niet tussen watjes of in een glas water te ontkiemen. De natuur doet het al duizenden jaren uit zichzelf met niets meer dan wat vochtige aarde. Als je het op deze manier doet, zorg dan wel dat je éérst de grond vochtig maakt, en daarna pas het zaadje erin doet.

Als je eerst je zaadjes op een andere manier ontkiemt, kun je ze de grond in doen zodra er een klein wit worteltje uit het zaadje komt. Een heel klein wit puntje is al genoeg.

Binnenkort meer/foto’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>