Wanneer oogsten?

Wanneer is een cannabisplant oogstrijp?

Hier wordt uitgelegd hoe je precies kan zien wanneer je wietplant klaar is. Het enige wat je nodig hebt is een goede camera of een loep/microscoopje. Iemand met veel ervaring heeft dit meestal niet nodig, maar voor beginnende kwekers is dit heel handig.

Nog altijd oogsten veel mensen zodra de pistels (de witte haartjes die uit de toppen komen) bruin worden. Dit kan vaak wel een redelijke indicatie geven, maar het is niet precies en kan soms ook totaal niet kloppen. De pistels kunnen ook bruin worden van andere invloeden, zoals een hoge luchtvochtigheid.

De beste manier om te zien of een plant oogstklaar is, is door te kijken naar de trichomen. De trichomen zijn de hele kleine plakkerige haartjes/bolletjes op de bloemen van de plant. Je kunt ze het beste zien met een microscoopje, maar ze zijn ook zichtbaar met het blote oog. Aan de trichomen kun je zien of de plant al klaar is om geoogst te worden.

De trichomen verkleuren naarmate ze ouder worden. In het begin zijn ze doorzichtig, daarna worden ze milky/wit, amberkleurig en uiteindelijk donkerbruin. Maar wanneer moet ik nou oogsten?

De meningen hierover verschillen. Maar de meeste mensen zijn het erover eens dat je moet oogsten als het ongeveer 50/50 milky/amber is. dus half milky/wit, half amberkleurig. Veel mensen zeggen dat als je oogst met vooral milky trichomen, je meer high wordt dan stoned. En dat als je met vooral amber trichomen oogst, je meer zwaar/stoned wordt. Wanneer je wilt oogsten kun je dus zelf een beetje bepalen.

Dit soort microscoopjes is perfect voor het bekijken van trichomen. Niet duur, in veel winkels te verkrijgen en het werkt erg goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>