Verlichting

Verlichting is misschien wel het belangrijkste onderdeel van je kweektent of kweekkast. Buitenkwekers hebben gratis verlichting, maar dat die “lamp” schijnt alleen wanneer er geen wolken voor zitten. Bij een binnenkweek kun je zelf precies regelen hoeveel licht je planten krijgen en welke kleur dat licht heeft.

Het is afhankelijk van je ruimte en bedoelingen welke lamp het best voor jou geschikt is. De meeste cannabis kwekers kweken tegenwoordig hun cannabisplanten met HPS (High Pressure Sodium)-lampen. Deze zijn erg geschikt voor het kweken van cannabis en HPS-lampen hebben dan ook door de jaren heen hun effectiviteit bewezen. Ze vebruiken vrij veel energie (meest gebruikte variant is de 600 watt HPS lamp) vergeleken met spaarlampen en andere modernere lampen, maar uiteindelijk verdien je dat makkelijk terug als je ziet wat je ervoor terugkrijgt. Ook worden deze lampen erg heet, dus zorg voor een goede afzuiging! Daar staat wel tegenover dat er qua opbrengst niets boven HPS gaat. De lampen zelf zijn ook aardig geprijsd. HPS-lampen zijn dus een goede keus voor als je een goed resultaat neer wilt zetten.

Daarnaast zijn er ook Turbo Neon lampen, deze hebben een lager wattage dan HPS en lijken op
gewone TL-lampen. Met Turbo Neon kun je ook een erg mooi resultaat halen met een hoog rendement. Ook geven
deze een stuk minder warmte af dan HPS-lampen, wat betekent dat je je plantjes een stuk dichter bij de lampen kunt zetten. Tneon lampen zijn erg goedkoop, waardoor je ze makkelijk kunt vervangen mocht er eentje kapot gaan. Dat zal echter niet zo snel gebeuren, aangezien TL erg lang mee gaat. Deze lampen zijn ook uitermate geschikt voor het wortelen van stekken. Een mooi systeem, vooral voor kwekers met weinig ruimte.

 

Een erg interessante soort lamp zijn de Plug and Grow spaarlampen. Dit zijn spaarlampen speciaal ontwikkeld voor kwekers. Deze zijn erg geschikt voor het behalen van een mooie oogst in een klein binnentuintje. Ze verbruiken erg weinig energie vergeleken met HPS en Turbo Neon, en zijn ook nog eens erg gemakkelijk aan te sluiten (niet voor niets: “Plug and Grow”). Zeer mooie lampen en een echte aanrader. Het grote nadeel van Plug and Grow is de hoge aanschafprijs van de lampen en armatuur. Je zult aan deze lamp wel zeker weten veel plezier beleven!

250w CFL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>