Mainlining & Monstercropping

Haal meer opbrengst van cannabisplanten met speciale kweekmethoden

Er zijn een aantal aparte manieren in de wereld van het cannabis kweken. Manieren die door de jaren heen vaak door hobbykwekers ontdekt zijn, en soms verrassend mooie resultaten geven. Hieronder staat een aantal van deze manieren van kweken. Klik op de naam om op de originele pagina te komen.

Mainlining

MainliningMainlining is een techniek ontwikkeld door nugbuckets, waarbij je ervoor zorgt dat elke tak en top evenveel energie krijgt, waardoor je enkel mooie dikke toppen hebt en geen fluffy afval.

 

Bij een normale cannabisplant krijgt elke tak een andere hoeveelheid voedingsstoffen en energie, afhankelijk van de afstand tot de wortels. Bij Mainlining zorg je ervoor dat elke tak even ver van de wortels verwijderd is, waardoor ze allemaal gelijk zullen groeien.

 

Mainlining heeft een aantal grote voordelen, omdat de plant een stuk voorspelbaarder wordt en alles gelijk groeit. Hierdoor is het binnen een mooie vervanger voor scrog (Screen of Green). Als ze plant eenmaal “gevormd” is, hoef je verder niets speciaals meer te doen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld scrog, waar je de toppen op het net moet blijven binden.

Voordelen van Mainlining:

  • Grotere oogsten
  • Blijvend gelijke takken/toppen zonder extra moeite
  • Dikkere toppen
  • Geen kleine topjes meer die energie verspillen
  • Betere lichtverdeling
  • Meer controle over de plant

Let op! Niet alle soorten zijn even geschikt voor main-lining. Soorten met weinig zijtakken, die zich vooral focussen op de hoofdtop, zijn het meest geschikt voor main-lining. Dus met name indica’s.

 

Een plant met 16 hoofdtoppen Lees hier meer over Main-lining

 

Monster Cropping

Monster Cropping is een techniek waarbij je enorm veel takken/toppen krijgt.

u

De bedoeling van monster cropping is een plant te creëren met erg veel takken, en dus toppen. Mits dit goed gedaan wordt kunnen hiermee ook erg goede oogsten worden gehaald. Maar hoe gaat het nu precies in zijn werk?

Om te beginnen met monster cropping heb je een plant nodig die ongeveer twee weken in de bloei staat. Hiervan neem je een stekjes, die je gewoon laat wortelen. Geef de plantjes nu weer genoeg licht (18/6) zodat ze weer kunnen gaan groeien. Het resultaat: de plant maakt erg veel takken met nieuwe bladeren. Dit maakt de plant ideaal om een scrog-net snel te vullen. Lees hier meer

 

Een gedachte over “Mainlining & Monstercropping

  1. Pingback: Mainlining | Cannaweb

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>