Scrog – Screen of Green

Screen of Green is een kweektechniek waarbij je de takken op een net vastbindt boven de plant, zodat elke top op gelijke hoogte zit en er dus geen takken zijn die geen licht krijgen. Hierdoor krijg je een netje vol toppen die allemaal veel licht krijgen. Dit is ideaal voor mensen met een kleine tent om toch een mooie opbrengst te krijgen.

scrog1

 

Hoe gaat Screen of Green in zijn werk? Het is niet zo moeilijk, wel is het wat werk om alles mooi op het net te binden. Hoewel dat het zeker waard is. Om te beginnen met scroggen heb je een of meerdere plantjes nodig. Deze laat je gewoon groeien zoals normaal, zo’n 2 tot 4 weken. Daarna begint het echte werk. Top de plant, en zet er vervolgens je scrog-net overheen. Deze zijn op verschillende plaatsen te koop maar je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.

scrog3

scrog4

 

Vervolgens ga je de takjes die boven het net uit willen komen vastbinden op het net, bijvoorbeeld met tie-wraps, zoals hierboven. Laat de plant gewoon verder groeien en blijf de scheuten vastbinden op het net, tot ze ongeveer half vol zit (afhankelijk van de soort).

scrog5

Nu is het moment aangebroken om over te schakelen naar 12/12. De plant zal toch nog door blijven groeien in de eerste weken van de bloei, sommige zelfs tot het einde. Daarom is het belangrijk op tijd naar 12/12 over te schakelen, want je wil niet hebben dat de planten naar boven gaan groeien zodra het net vol zit.

Veel mensen kiezen ervoor om de groeischeuten en bladeren onder het net te verwijderen, omdat deze toch amper licht krijgen en daardoor enkel energie verkwisten die de bloemen ook konden gebruiken.

scrog2

 

Voordelen van scroggen:

  • Perfect voor lagere ruimtes
  • Goede verdeling van het licht
  • Bijna geen dunne/fluffy toppen
  • Hogere opbrengsten

Screen of Green (SCROG) Tips

Met dank aan Berry Ryder voor de foto’s.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>