Gefeminiseerd / Feminised

Feminised (of gefeminiseerde) wietzaden zijn zaden waar alleen vrouwelijke planten uit kunnen komen. Bij regulier zaad is het altijd maar hopen op vrouwtjes, terwijl feminised zaad altijd vrouwtjes geeft. Daar staat wel tegenover dat feminised zaad een stuk duurder is dan regulier. Ook kan je er dus niet meer mee verder te kweken. Feminised zaad is eigenlijk puur om toppen te kweken.

Franco van Greenhouse Seeds over feminised zaden

Toch zijn er ook veel mensen die vinden dat regulier zaad veel sterker en stabieler is dan gefeminiseerd.

Je kunt zelf feminised zaad maken met Lesbian Dream

“Lesbian Dream is een zilverthiosulfaat oplossing gebruikt bij het maken van gefeminiseerde zaden. Door een vrouwelijke plant vlak voor de bloe en in het begin van de bloeii te behandelen met zilver kan deze er toe gebracht worden om stuifmeel te gaan produceren d.m.v. mannelijke bloemen. Aangezien de vrouwelijke plant niet over een Y chromosoom beschikt (onnauwkeurig gezegd dan) zullen de zaden van de vrouwelijke planten die met dit stuifmeel bevrucht worden ook geen Y chromosoom bezitten en derhalve allen vrouwelijke planten voortbrengen. Uiteraard geldt dit allen voor tweehuizige planten. Ideaal voor die planten waarvan de vrouwelijke bloemen veel mooier zijn dan de andere. Dus twee vrouwelijke planten krijgen samen kinderen en dan nog alleen meisjes, vandaar de naam van dit “wondermiddel voor deze prijs” . 10 ml voor 4 liter spuitoplossing, 50 ml voor 20 liter spuitoplossing Donker en koel bewaren (bijvoorbeeld koelkast)”

Een gedachte over “Gefeminiseerd / Feminised

  1. Pingback: Hoe herken je goede wietzaden? | Cannaweb

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>