Autoflowers

Autoflowers zijn speciale wietsoorten die vanzelf in de bloei gaan, ongeacht de lichturen.

Bij een normale wietplant komt de bloei zodra de plant denkt dat het herfst wordt, dus zodra de lichturen minder worden. Autoflowers gaan vanzelf in de bloei, meestal zon 2-4 weken na ontkiemen. Dit maakt autoflowers ideaal voor buitenkweek. Door hun aparte eigenschap krijgt men de mogelijkheid wiet te laten afbloeien in het midden van de zomer, als normale planten nog volop staan te groeien. Hierdoor heb je minimaal last van regen en vochtigheid, wat kan leiden tot toprot.

Er zijn inmiddels erg veel verschillende soorten autoflowers.  Autoflowers bestaan al lang, hoewel ze pas sinds een jaar of tien echt bekend zijn geworden. De reden dat ze eerder niet populair waren is vooral omdat ze toen simpelweg nog te slecht waren vergeleken met andere soorten. Dat komt omdat autoflowers ruderalis-genen bevatten. Ofwel slechte wiet met weinig thc, maar wel autoflower. Door jaren lang door te kruisen met deze soortjes zijn ze uiteindelijk een stuk verder gekomen en op de dag van vandaag zijn er genoeg autoflowers die net zo explosief kunnen zijn als reguliere soortjes.

Wil je zelf autoflowers kweken? Dan kun je zelf kiezen hoeveel lichturen je de plant geeft zodra ze bloeit. Autoflowers gaan vanzelf in de bloei, niet alleen met 12/12. Veel mensen geven 18/6, dus 18 uur licht en 6 uur donker, omdat autoflowers toch blijven bloeien. Je kunt een autoflower ook 12/12 kweken. Vaak betekent dit echter wel dat je een kleinere oogst zult hebben dan met 18/6.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>