‘Terrorist rookte hele dag wiet’

Brussel - Ibrahim Abdeslam, een van de terroristen die zichzelf opblies tijdens de aanslagen in Parijs, was he  lemaal niet zo gelovig. Hij bracht zijn dagen door met wiet roken en alcohol drinken.

Dat zegt de ex-vrouw van de terrorist tegen The Sun. Volgens haar ging hij nooit naar de moskee en zat hij twee keer vast voor diefstal. De 31-jarige Ibrahim blies zichzelf op voor het Comptoir Voltaire café in Parijs. Daardoor vielen geen slachtoffers. De 36-jarige Naima is in shock dat haar ex-man deelnam aan de aanslagen. “Ik heb er geen verklaring voor. Mogelijk kwam het door de hasj. Alles is mogelijk.”

Rond het café in Molenbeek van Ibrahim Abdeslam hing vaker een sterke wietlucht.

Rond het café in Molenbeek van Ibrahim Abdeslam hing vaker een sterke wietlucht. Foto: AFP

De twee hadden geen kinderen omdat Ibrahim, die wodka en bier dronk, te lui was om een baan te zoeken. Hij was wel geschoold als elektricien. In plaats daarvan bracht hij zijn dagen door met het kijken van dvd’s en het luisteren naar Arabische muziek.

De twee ontmoetten elkaar volgens The Sun in een bar in Brussel in 2004. Twee jaar later trouwden ze, in aanwezigheid van slechts twintig gasten. De ouders en broer van Ibrahim waren daar niet bij.

“Ze waren niet erg close,” zegt Naima. “Ze waren modern, ieder had zijn eigen leven.” In 2008 gingen de twee uit elkaar en sinds 2013 zijn ze officieel gescheiden. Sindsdien heeft Naima niets meer van Ibrahim gehoord. De broers Abdeslam uit Molenbeek speelden een grote rol in de gruwelijke terreuraanslagen van vrijdag in Parijs. Broer Ibrahim liet een bomvest afgaan, broer Mohamed werd opgepakt en broer Salah is nog steeds voortvluchtig. De moeder van de broers zei eerder al verbaasd te zijn over hun rol. Ibrahim, ook wel Brahim genoemd, had al ongeveer twee jaar een bar in Molenbeek waar alcohol werd geserveerd. Buren klaagden regelmatig over een wietgeur.

Telegraaf.nl

Een gedachte over “‘Terrorist rookte hele dag wiet’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>